Meat the specials!
Dagelijks werkt chef-kok Dick Tonissen samen met Barry van Leeuwen van Hesseling Vlees: dé slager van Berlin.

Met zijn team gaat hij voor de hoogste kwaliteit. De meat specials in Berlin zijn vermaard. De visie van Hesseling Vlees kent Barry dan ook van buiten: “als het dier het goed heeft gehad, proef je dat.”

En daar mag je Barry aan houden. Vlees met een messcherpe en ragfijne geschiedenis van meer dan 200 jaar productkennis.

www.hesseling.nl
Bistrobar Berlin.

 

De bistrobarkaart daagt culinaire fans, goede eters en ruimdenkende passanten uit om samen te genieten. Niemand minder dan Ron Blaauw heeft dan ook zijn naam als huisadviseur aan Bistrobar Berlin verbonden.

 

Meer durf, meer smaak, minder ingrediënten. Dat is onze missie. Enjoy!

 

Bekijk hier de menukaart.

Check our menu (in English)

BRLN_SPRING_2018

 


STARTERS


 

OESTERS

per stuk € 3,00

per 6    €16,00

 

Gemarineerde olijven en manchego

€ 5,00

 

Cecina de Léon en Coppa van Ibérico met gedroogde tomaatjes

€ 14,00

 

“Expeditie Kreuzberg” dumplings

€ 7,50

 


ALLE GERECHTEN 10 EURO


 

Chef-kok Fedor Kok stelde, in samenwerking met Ron, deze kunstwerkjes samen. Een snelle hap, of lekker blíjven prikken tot de keuken sluit? Je kunt jouw diner naar eigen smaak en aantal gangen invullen. Alle gerechten worden in het formaat van een tussengerecht geserveerd.

 

Carpaccio met parmezaan, krokante knoflook en notentapenade

 

Aspergesalade met waterkers

 

Steak tartaar, amsterdamse uien, ansjovis en kropsla

 

Licht gerookte zalm, met witte en groene asperges en gezouten citroen

 

Pitabroodje met tonijn, spitskool en currymayonaise

 

Rouleau van harder met meiknol en olijf

 

Japanese style ceviche van inktvislamellen

 

‘Pizza’ pompoen met oude ravenswaard en savora

 

BBQ spitskool met anchoïade en knoflook

 

Anticucho van aardappel met saus van huancaina

 

Low & slow lamsvlees metaubergine en sesam

 

Rivierkreeftjes met koolrabi en schaaldierenjus

 

Spare ribs met huisgemaakte sambal

 

Zeeuwse mosselen met jus van gerookte sprot en gin

 

Berlin’s bereidingen  van bloemkool

 

Zacht gegaard varkensvlees, boemboe, seroendeng en pindadressing

 

Rosé gebakken kalf met witte asperge en gedroogde eidooier  (gebakken zwezerik +5,00)

 

 

 

Frieten van Vuurens met kruidenmayo

€ 4,25

 

 


SPECIALS


 

Slijp de messen en stroop je mouwen op. Berlins huisslager Barry heeft twee ontzettend fijne stukken vlees op de kaart gezet. Durf jij te delen? See you in meat heaven!

 

Hereford Staartstuk Zuid-Amerika,

450 gram, frieten, bearnaise

€ 45,00

 

Australische Angus Tomahawk,

+/- 650 gram, frieten, bearnaise

€ 70,00

 


DAGVANGST


 

Vraag naar wat Fedor, onze chef-kok, vandaag heeft weten te te bemachtigen. Altijd vers en in het seizoen. Dagprijs, met frietjes bearnaise

 

NIEUW! BERLIN’S KABELJAUWKOP

Dé special voor echter Berliner durfals. Lekker brutaal, zijdezacht en no waste. The Berlin Cuisine!

+ Cremeux van limoen en appel, bleekselderij, bieslook en skyr

DAGPRIJS


ALLE DESSERTS 8 EURO


 

Surprise eitje met ijs van douglasspar

 

Chocolade, witte biet en ijs van karnemelk

 

Munt, specerijen en ijs van gemberbier

 

Witte chocolade met sinaasappel en basilicum

 


KAZEN


 

Plateau met 3 kazen

€ 8,00

 

Plateau met 5 kazen

€ 12,50

_volg ons ook op