Meat the specials!
Dagelijks werkt chef-kok Dick Tonissen samen met Barry van Leeuwen van Hesseling Vlees: dé slager van Berlin.

Met zijn team gaat hij voor de hoogste kwaliteit. De meat specials in Berlin zijn vermaard. De visie van Hesseling Vlees kent Barry dan ook van buiten: “als het dier het goed heeft gehad, proef je dat.”

En daar mag je Barry aan houden. Vlees met een messcherpe en ragfijne geschiedenis van meer dan 200 jaar productkennis.

www.hesseling.nl
Bistrobar Berlin.

 

De bistrobarkaart daagt culinaire fans, goede eters en ruimdenkende passanten uit om samen te genieten. Niemand minder dan Ron Blaauw heeft dan ook zijn naam als huisadviseur aan Bistrobar Berlin verbonden.

 

Meer durf, meer smaak, minder ingrediënten. Dat is onze missie. Enjoy!

 

Bekijk hier de menukaart.

Check our menu (in English)

BERLIN_NOVEMBER_2017

 


STARTERS


 

OESTERS

per stuk € 3,00

per 6    €16,00

 

Cremeux van limoen en appel, bleekselderij, bieslook en skyr

€ 6,00

 

Gemarineerde olijven en manchego

€ 5,00

 

Ibérico ham met geroosterde tomaatjes

€ 15,00

 

 


ALLE GERECHTEN 10 EURO


 

Chef-kok Fedor Kok stelde, in samenwerking met Ron, deze kunstwerkjes samen. Een snelle hap, of lekker blíjven prikken tot de keuken sluit? Je kunt jouw diner naar eigen smaak en aantal gangen invullen. Alle gerechten worden in het formaat van een tussengerecht geserveerd.

 

Carpaccio, crème van kippenlever, ingelegde ui en champignon

 

Biet, grapefruit, crème van gorgonzola en zuurdesem

 

Steak tartaar, amsterdamse uien, ansjovis en kropsla

 

Licht gerookte zalm, crème van zwarte knoflook, komkommer en sesam

 

Pitabroodje met tonijn, spitskool en currymayonaise

 

Claressefilet met koningsoesterzwam, peer en rodekoolsap

 

Ceviche van makreel, bataat, pistache en granaatappel

 

‘Pizza’ pompoen met oude ravenswaard en savora

 

BBQ spitskool met anchoïade en knoflook

 

Spruiten aan stam met groene curry en peterselie

 

Ossenstaart, crème van aardappel, appel en amandel

 

Zacht gegaarde gamba, drie keer wortel en schuim van Tom Kha Kai

 

Spare ribs met huisgemaakte sambal

 

Maïskip, bereidingen van maïs en krokante kippenhuid

 

Geroosterde bloemkool, fenegriek, gember, abrikoos en cashewnoot

 

Zacht gegaard varkensvlees, boemboe, seroendeng en pindadressing

 

Ierse entrecôte, drie keer topinamboer, jus van eekhoorntjesbrood

 

Frieten van Vuurens met kruidenmayo

€ 4,25

 

 


SPECIALS


 

Slijp de messen en stroop je mouwen op. Berlins huisslager Barry heeft drie ontzettend fijne stukken vlees op de kaart gezet. Durf jij te delen? See you in meat heaven!

 

Hereford Staartstuk Zuid-Amerika,

450 gram, frieten, bearnaise

€ 45,00

 

Australische Angus Tomahawk,

+/- 650 gram, frieten, bearnaise

€ 70,00

 

Canard Royale,

+/- 700 Gram

Een gevleugeld trio. Rosé gebakken eendenborst, gekonfijte bout en een salade met zacht gegaarde eendenmaagjes, geserveerd met cranberry, wildjus en seizoensgarnitur

€ 67,00

 


DAGVANGST


 

Vraag naar wat Fedor, onze chef-kok, vandaag heeft weten te te bemachtigen. Altijd vers en in het seizoen. Dagprijs, met frietjes bearnaise

 

NIEUW! BERLIN’S KABELJAUWKOP

Dé special voor echter Berliner durfals. Lekker brutaal, zijdezacht en no waste.The Berlin Cuisine!

+ Cremeux van limoen en appel, bleekselderij, bieslook en skyr

€ 35,00


ALLE DESSERTS 8 EURO


 

Surprise eitje met tonka-sinaasappelijs

 

Tartelette met pastinaak, sinaasappel en chocolade

 

Koffie met passievrucht, passievrucht met koffie

 

Boterkoek met mandarijn en grappa

 


KAZEN


 

Plateau met 3 kazen

€ 8,00

 

Plateau met 5 kazen

€ 12,50

_volg ons ook op