Meat the specials!
Dagelijks werkt chef-kok Dick Tonissen samen met Barry van Leeuwen van Hesseling Vlees: dé slager van Berlin.

Met zijn team gaat hij voor de hoogste kwaliteit. De meat specials in Berlin zijn vermaard. De visie van Hesseling Vlees kent Barry dan ook van buiten: “als het dier het goed heeft gehad, proef je dat.”

En daar mag je Barry aan houden. Vlees met een messcherpe en ragfijne geschiedenis van meer dan 200 jaar productkennis.

www.hesseling.nl
Bistrobar Berlin.

 

De bistrobarkaart daagt culinaire fans, goede eters en ruimdenkende passanten uit om samen te genieten. Niemand minder dan Ron Blaauw heeft dan ook zijn naam als huisadviseur aan Bistrobar Berlin verbonden.

 

Meer durf, meer smaak, minder ingrediënten. Dat is onze missie. Enjoy!

 

BRLN_MENU_SUMMER

 


STARTERS


 

OESTERS

per stuk € 3,00

per 6    €16,00

 

Gemarineerde olijven en manchego

€ 5,00

 

Ham en worstplateau van Biologische slager De Groene Weg

€ 15,00

 


ALLE GERECHTEN 10 EURO


 

Chef-kok Dick Tonissen stelde, in samenwerking met Ron, deze kunstwerkjes samen. Een snelle hap, of lekker blíjven prikken tot de keuken sluit? Je kunt jouw diner naar eigen smaak en aantal gangen invullen. Alle gerechten worden in het formaat van een tussengerecht geserveerd.

 

Carpaccio, crème van kippenlever, ingelegde ui en champignon

 

Tomatensalade met burrata, yoghurt en basilicum

 

Steak tartaar, amsterdamse uien, ansjovis en kropsla

 

Licht gerookte zalm, crème van zwarte knoflook, komkommer en sesam

 

Pitabroodje met tonijn, spitskool en currymayonaise

 

Scholfilet, snijboon, witte boon, aardappelchios en saus van kamille

 

Ceviche van makreel, bataat, pistache en granaatappel

 

Olijf, artisjok en tomaat onder gerookte yoghurt

 

BBQ spitskool met anchoïade en knoflook

 

Gebrande prei met ras el hanout, lamsoor, geiten-hangop en amandel

 

Ossenstaart, crème van aardappel, appel en amandel

 

Zacht gegaarde gamba, drie keer wortel en schuim van Tom Kha Kai

 

Spare ribs met huisgemaakte sambal

 

Low & Slow lamsvlees met harissa, yoghurt en aubergine

 

 Krokant eitje met champignons en beurre de paris

 

Livar buikspek, kimchi, anijszwam, zeegroente en saus van paling

 

BBQ Bavette met peulvruchten, rodewijnjus en knoflookcroutons

 

Frieten van Vuurens met kruidenmayo

€ 4,25

 

 


SPECIALS


 

Slijp de messen en stroop je mouwen op. Berlins huisslager Barry heeft drie ontzettend fijne stukken vlees op de kaart gezet. Durf jij te delen? See you in meat heaven!

 

Hereford Staartstuk Zuid-Amerika,

450 gram, frieten, bearnaise

€ 45,00

 

Australische Angus Tomahawk,

+/- 650 gram, frieten, bearnaise

€ 70,00

 

NIEUW! SPECIAL FOR ONE

Ganzenlever, bietjes, gemarineerde kersen en walnoot met baharat

€15,00

 


DAGVANGST


 

Vraag naar wat Dick, onze chef-kok, vandaag heeft weten te te bemachtigen. Altijd vers en in het seizoen. Dagprijs, met frietjes bearnaise

 


ALLE DESSERTS 8 EURO


 

Surprise eitje met tonka-sinaasappelijs

 

Berlin’s strawberry Romanoff met merengue van munt

 

Cremeux van kers en chocoladeganache met brownie en gemarineerde kersen

 

Gemarineerde watermeloen, avocado-ijs, geitenyoghurt en krokante walnoot

 


KAZEN


 

Plateau met 3 kazen

€ 8,00

 

Plateau met 5 kazen

€ 12,50

_volg ons ook op