fbpx
Emile & Fedor
Fedor: “In Nederland produceren we prachtige producten. Toch halen we heel veel producten uit het buitenland, en dat is echt onzin! Ik wil mijn gasten duidelijk maken dat de Nederlandse bodem ons een schat aan heerlijke ingrediënten biedt waar we volop mee kunnen koken en experimenteren." Emile: “Dit is het tijdperk van de planten! Bij De Nieuwe Winkel koken we om de wereld beter te maken. Daarom gebruiken we planten: botanische gastronomie. We zoeken toepassingen voor eetbare planten. Dat kunnen planten zijn die hier al eeuwen groeien, maar ook planten van verder weg. Zo voelen de Japanse bergasperge, de Chinese mahonie of de honingbes uit Siberië zich verrassend goed thuis in Nederland. Als de natuur haar werk gedaan heeft, is het onze beurt. We plukken. Ruiken. Proeven. Analyseren. Fermenteren. Koken. Tot er iets op je bord ligt wat je verwondert en overdondert.”
Bistrobar Berlin.

2 CHEF’S, 2 TUINEN!

 

Een samenwerking van

DE NIEUWE WINKEL & BISTROBAR BERLIN

 

We volgen de seizoenen.
Als je de natuur haar gang laat gaan, kunnen er mooie dingen gebeuren. Daarom volgen we de seizoenen. Van dag tot dag. Van week tot week.

 

Twee tuinen.
Proef de tijd en plaats.
Half mei. Lente. Dat betekent wortelen, bloemen, scheuten, jong blad en frisse kruiden.
Je moet rondlopen om de smaken te snappen. Het seizoen te proeven.
Groenten en planten geoogst door de chefs zelf.

 

‘We vinden het echter niet alleen belangrijk wát er op je bord ligt, maar ook wáár het vandaan komt.’

 

Casa Foresta en de Ommuurde tuin.

Onze tuinen bepalen.

Alleen maar groentegerechten.

Bedacht door 2 chef-koks.

Emile van der Staak en Fedor Kok.

Jij kookt, wij helpen.

Groenten, planten, scheuten en bloemen.

Liggen bij jou op  bord.

 

Durf jij het aan?

 

Het menu haal je op bij Bistro Bar Berlin.

Het kost vijfenvijftig euro per persoon. Je krijgt het koud mee en een handige instructievideo helpt je met de laatste handelingen. Maak je geen zorgen, het is heel gemakkelijk!
De gerechten zijn vegetarisch.

 

Daarnaast houden we op verzoek rekening met een intolerantie voor glutenLET OP: Andere aanpassingen aan het menu zijn niet mogelijk.

 

Via de button onder aan de pagina bestel je eenvoudig jouw 4-gangen 2 chef’s, 2 tuinen menu!

 

13, 14 en 15 mei

 

2 Chef’s, 2 Tuinen menu

 

  • Amuse:
    Koolrabi en daslook
  • Amuse 2:
    Koolrabi ‘nigiri’ met wasabiblad
  • Zuurdesembrood

 

  • Voorgerecht:
    Messeklever met krokant gerookte appelstroop en daslookkappertjes

 

  • Tussengerecht:
    Boekweittartelette met jonge scheuten en bakkersgist

 

  • Hoofdgerecht:
    Asperges ‘uit de volle grond’ met een dressing van zevenblad

 

  • Nagerecht:
    Miso cheesecake met rabarber en gepekelde bloesem

 

  • Friandise 1:
    Zwarte walnoot en zwarte honing
  • Friandise 2:
    Chocolade met pepermunt

 

€ 55 per persoon.

  • 2 chefs
  • 2 tuinen
  • 4 gerechten

 

Inclusief amuse, brood en koffiehapjes

 

BESTELLEN
_volg ons ook op