De bistrobarkaart daagt culinaire fans, goede eters en ruimdenkende passanten uit om samen te genieten. Niemand minder dan Ron Blaauw heeft dan ook zijn naam als huisadviseur aan Bistrobar Berlin verbonden.
Meer durf, meer smaak, minder ingrediënten. Dat is onze missie. Enjoy!
Bekijk hier de menukaart.
Check our menu (in English)
STARTERS
Oesters
per st. 3,20
per 6 st. 17,00
Gemarineerde olijven en manchego
5,50
Cecina de Léon met Serrano uit de Teruel en gedroogde tomaatjes
14,50
“Expeditie Kreuzberg” dumplings
8,00
Macarons van walnoot met eendenlever en rode kool
3st. 12,00 / 4st. 15,00
ALLE GERECHTEN 11,50 EURO
Chef-kok Fedor Kok stelde, in samenwerking met Ron, deze kunstwerkjes samen. Een snelle hap, of lekker blíjven prikken tot de keuken sluit? Je kunt jouw diner naar eigen smaak en aantal gangen invullen. Alle gerechten worden in het formaat van een tussengerecht geserveerd.
Tartaar van harder en dutch yellowtail met gefermenteerde meiknol
Aardbeiengazpacho met tomaat en rozen
Steak tartaar met Amsterdamse uitjes en kropsla
Carpaccio met krokante aardappel en belper knolle kaas
Zalm met daslook en groene kruiden
Pitabroodje met tonijn, spitskool en currymayonaise
Zomerbietjes met bramen en maggi
Gebakken koolrabi met schapenkaas en hazelnoten crème fraîche
‘Pizza’ pompoen met oude ravenswaard en savora
BBQ spitskool met anchoïade en knoflook
Opperdoezer Ronde met Hollandse Nieuwe en saus van oester
BBQ bavette met tomaat en langoustinecrumble
Noordzeekrab met wortel, spelt en schaaldierenjus
Spare ribs met huisgemaakte sambal
Gebakken scholfilet met snijbonen en krokant lijnzaad
Witlof in sambalkaramel met gekonfijte en gebakken poldergans
Slavink van langoustine met ijsbergsla
Frieten van Vuurens met kruidenmayo
4,50
SPECIALS
Slijp de messen en stroop je mouwen op. Berlins huisslager Barry heeft drie ontzettend fijne stukken vlees op de kaart gezet. Durf jij te delen? See you in meat heaven!
Hereford Staartstuk Zuid-Amerika,
450 gram, frieten, bearnaise
45,00
Australische Angus Tomahawk,
+/- 650 gram, frieten, bearnaise
70,00
Dubbeldoel Côte de Boeuf
+/- 700 gram, frieten, bearnaise
85,00
DAGVANGST
Vraag naar wat Fedor, onze chef-kok, vandaag heeft weten te te bemachtigen. Altijd vers en in het seizoen. Dagprijs, met frietjes bearnaise
DAGPRIJS
EXTRA SPECIAL – BERLIN’S KABELJAUWKOP
Gezien in Reykjavik, ontwikkeld in Nijmegen en voorzien van een Berliner bite! Fedor bracht dé special voor echte Berliner durfals naar onze kaart en oogstte lof in de nationale pers. Lekker brutaal, zijdezacht en no waste!
DAGPRIJS
ALLE DESSERTS 9,00 EURO
Blauwe bessen en moerasspirea
“Berliner Rocher” – TO SHARE (16,00)
Air in air aardbei
Warme brioche met époisse en vadouvan-ijs
Home made macarons (3 st. 3,00, 6 st. 5,00)
KAZEN
Kaasliefhebber? Vraag naar onze kaaskaart!