Het menu van Berlin daagt culinaire fans, goede eters en ruimdenkende passanten uit om samen te genieten. Niemand minder dan Ron Blaauw heeft dan ook zijn naam als huisadviseur aan Bistrobar Berlin verbonden.
Meer durf, meer smaak, minder ingrediënten. Dat is onze missie. Enjoy!
Bekijk hier de menukaart.
STARTERS
GORDAL OLIJVEN
6,50
OESTER MET CHAMPAGNE BEURRE BLANC EN BIESLOOKOLIE
PER ST. 4,50
OESTERS FINE CLAIRE MET SJALOTAZIJN EN CITROEN
PER ST. 3,5 | PER 6 ST. 19,50
‘FILET AMERICAIN’ VAN ZOETE AARDAPPEL MET LAVAS EN AUGURK
PER 3 ST. 10,50 | PER 4 ST. 13,50
COPPA MET ZWARTE PEPER UIT DE PYRENEEËN
7,00
IBERISCHE SALCHICHON, SPAANSE WORST
7,00
MACARONS VAN WALNOOT MET KASTANJE FARCE EN RODE KOOL
PER 3 ST. 10,50 | PER 4 ST. 13,50
“EXPEDITIE KREUZBERG” DUMPLINGS
PER 3 ST. 10,50 | PER 4 ST. 13,50
ALLE GERECHTEN
Chef-kok Fedor Kok stelde, in samenwerking met Ron, deze kunstwerkjes samen. Een snelle hap, of lekker blijven prikken tot de keuken sluit? Je kunt jouw diner naar eigen smaak en aantal gangen invullen. Alle gerechten worden in het formaat van een tussengerecht geserveerd.
GROEN 13,50
KOOLRABI
‘DIMSUM’ SHIITAKE | PANDAN | TAMARINDE
SPRUITENSALADE
MANDARIJN | DUINDOORN | HAZELNOOT
MESSEKLEVER
KNOLSELDERIJ | APPELSTROOP | TIJM
RAVIOLI
REDEFINE PULLED BEEF | SHISO | CITROENGRAS
BIET
HUACATAY | KERSENDRESSING | KARDEMOM
KONINGSZWAM
GRANNY SMITH | RODE KOOL | GEMBER
SPITSKOOL
BEURRE NOISETTE | MIZUNA | ANCHOÏADE
VIS & VLEES 15,00
TONIJN
PITA | KIMCHI | GELE CURRY
MAKREEL
DASHI | YUZU KOSHO | RETTICH
STEAK TARTAAR
CROISSANT | ZURE ROOM | KAPPERTJES
MOSSELEN
SAFFRAAN | VICHYSSOISE | DILLE
PIETERMAN
‘VISSCHNITZEL’ | REMOULADE | BISQUE
RUNDERSTOOF
AARDPEER | OUDE KAAS
FLAT IRON STEAK
UIEN TARTIN | LAURIER | BORDELAISE
SPARE RIBS
SAMBAL | BBQ LAK | KROKANTE ZUURKOOL
FRIETEN VAN VUURENS 6,00
MET KRUIDENMAYONAISE EN PARMEZAANSE KAAS
SPECIALS om te delen
KABBELJAUWKOP DAGPRIJS
DAGVANGST DAGPRIJS
VRAAG WAT ONZE CHEFS HEBBEN WETEN TE BEMACHTIGEN. ALTIJD VERS EN IN HET SEIZOEN.
BIJZONDER FIJNE STUKKEN VLEES GESELECTEERD DOOR RON’S HUISSLAGER BARRY.
KALFSRIBEYE 55,00
+/- 400 GRAM | BEARNAISE | FRIETEN
HEREFORD STAARTSTUK 60,00+/- 450 GRAM | BEARNAISE | FRIETEN
SECRETO IBERICO 65,00+/- 450 GRAM | BEARNAISE | FRIETEN
SIMMENTAL COTE DE BOEUF 85,00+/- 700 GRAM | BEARNAISE | FRIETEN
ALLE DESSERTS 10,50 EURO
IJSWAFEL
GECARAMELISEERDE HONING | VIJGEN | PISTACHE
‘ESPRESSO MARTINI’
IJS COUPE | KOFFIE | EIWITSCHUIM
BRIOCHE
ÉPOISSES | VADOUVAN-IJS
CHOCOLADE BLAUW KAAS
AMANDEL | CACAOBOTER | LAZULI
BERLINER ROCHER ‘VOOR 2’ 16,00
PURE CHOCOLADE | FUDGE | VANILLE-IJS
KAZEN
3 STUKS 10,- 5 STUKS 16,- 7 STUKS 19,- 10 STUKS 24,-
Witte’ van Köning
Deze ‘Witte’ van Köning is fluweelzacht, romig en loopt wat uit. Het karakter wordt bepaald door de volle rauwe melk. Bijzondere kaasmakerij uit de regio Liemers, Gelderland.
Alta Langa Camembert 45+
Een zacht rauwmelkse witschimmel die valt te vergelijken met een Franse Chaource. Wekelijks worden rond de 200 kaasjes met de hand geschept, gezouten en gedraaid door Kaasmakerij In Petto.
Friese Ooister
Met passie, vakmanschap en juiste receptuur weet men in deze kleinschalige kaasmakerij uit het Friese Ooister de unieke
eigenschappen van de schapenmelk volledig tot uitdrukking te laten kom in romige en karaktervolle schapenkaas.
Rotterdamsche Oude Geit
De Rotterdamsche Oude Geit is heerlijk vol en romig van smaak. De smaak heeft de kaas te danken aan de rijping van 28 weken op vurenhouten planken.
Mariënwaerdt oude adel
Een goed snijdbare oude Goudse kaas met een rijpingstijd van minimaal 1 jaar, bereid met melk van de eigen veestapel. De smaak is romig en pittig. Door het langer liggen bevat de kaas zoutkristallen. Afkomstig van het eeuwenoud familielandgoed in de Betuwe.
Bunker Blos
De Twentse Bunkerkaas is tot in perfectie gerijpt in voormalige munitiebunkers in het Twentse Daarle. Aangenaam pikant zonder aan romigheid in te boeten en met een iets zoete nasmaak.
Stella
Deze roodflora kaas is afkomstig van melk van de zeldzame Nederlandse waterbuffel. In deze kaas komt de buffelmelk goed tot recht. Kaasmakerij Oudwijker maakt als geen ander bijzondere schimmelkazen.
Rommadou hervé
Eén van de beroemdste kazen uit het ‘Land van Hervé (Zuid-Limburg). Zijn markante geur ontstaat pas als de kaas langer heeft gerijpt, waarbij de smaak dan als pittig en kruidig wordt ervaren.
Landana blauw
Landana is bereid volgens de oude traditie van de kaasmeester. Deze blauwschimmelkaas van Landana is een milde geitenkaas met pittige Hollandse blauwschimmel. Uit het ‘Groene hart’ van Noord-Holland.
Colosso
Deze blauwschimmelkaas van de melk van de ruige maar aanbiddelijke waterbuffel. Buffelmelk bevat veel meer vet en eiwit dan koemelk. Daardoor rijpt de kaas totaal anders. En dat maakt deze blauwschimmelkaas zo prachtig.