Meat the specials!
Dagelijks werkt chef-kok Fedor Kok samen met Barry van Leeuwen van Hesseling Vlees: dé slager van Berlin.

Met zijn team gaat hij voor de hoogste kwaliteit. De meat specials in Berlin zijn vermaard. De visie van Hesseling Vlees kent Barry dan ook van buiten: “als het dier het goed heeft gehad, proef je dat.”

En daar mag je Barry aan houden. Vlees met een messcherpe en ragfijne geschiedenis van meer dan 200 jaar productkennis.

www.hesseling.nl
Bistrobar Berlin.

Het menu van Berlin daagt culinaire fans, goede eters en ruimdenkende passanten uit om samen te genieten. Niemand minder dan Ron Blaauw heeft dan ook zijn naam als huisadviseur aan Bistrobar Berlin verbonden.

 

Meer durf, meer smaak, minder ingrediënten. Dat is onze missie. Enjoy!

 

Bekijk hier de menukaart.

 

Check our menu (in English)

 

 

 


STARTERS


 

OESTERS FINE CLAIRE MET SJALOTAZIJN EN CITROEN
PER ST. 3,2 | PER 6 ST. 18,00

OESTERS MET AMANDEL IJS
PER ST. 4,50

GEMARINEERDE OLIJVEN EN MANCHEGO
5,50

CECINA DE LÉON MET SERRANO UIT DE TERUEL EN GEDROOGDE TOMAATJES
15,00

“EXPEDITIE KREUZBERG” DUMPLINGS
9,00

MACARONS VAN WALNOOT MET EENDENLEVER EN RODE KOOL
PER 3 ST. 12,00 | PER 4 ST. 15,00

 


ALLE GERECHTEN 13,50 EURO


Chef-kok Fedor Kok en Gijs Ebisch stelden, in samenwerking met Ron, deze kunstwerkjes samen. Een snelle hap, of lekker blijven prikken tot de keuken sluit? Je kunt jouw diner naar eigen smaak en aantal gangen invullen. Alle gerechten worden in het formaat van een tussengerecht geserveerd.

 

GROEN

COURGETTE
’PIZZA’ | SAVORA | PARMEZAAN ‘17
TARTELETTE
GROENE AARDBEI | GEITENKAAS | DASLOOK
KOOLRABI
‘DIMSUM’ SHIITAKE | PANDAN | TAMARINDE
TOMAAT
BUFFEL STRACIATELLA | MARIGOLD
BONEN
AJO BLANCO | PERZIK | JALAPEÑO
MAIS
‘RISOTTO’ | OUDE REMEKER | GEPOFTE SPELT
ZOMERBIET
ROOMSE KERVEL | KERSENDRESSING | KARDEMON
SPITSKOOL
BEURRE NOISETTE | MIZUNA | ANCHOÏADE
OPPERDOEZER
PALINGSAUS | OESTERBLAD | DULSE

 

VIS & VLEES

TONIJN
PITA | KIMCHI | GELE CURRY
ZEEBAARS
CHORIZO | MELOEN | KLAVERZURING
STEAK TARTAAR
TOSTADA | SALSA MACHA | HIBISCUS
CARPACCIO
BELPERKNOLLE | PONZU | AARDAPPELFRIET
KEMPER HOEN
TERRINE | VIJGENSAMBAL | FRISÉE
OCTOPUS
PAPRIKA | KREEFTENKETCHUP | X.O.
PIETERMAN
VISSCHNITZEL | TARTAAR SAUS | KENTJOER
BAVETTE
GEROOKTE SJALOT | LAVAS | BEARNAISE
SPARE RIBS
SAMBAL | BBQ LAK | MOSTERDCRUMBLE

 

 

FRIETEN VAN VUURENS 5,00
MET KRUIDENMAYONAISE EN PARMEZAANSE KAAS

 


SPECIALS om te delen


KABBELJAUWKOP DAGPRIJS
LIMOEN | BLEEKSELDERIJ | LOOK

 

DAGVANGST DAGPRIJS
VRAAG NAAR WAT GIJS, ONZE CHEF-KOK, VANDAAG HEEFT WETEN TE BEMACHTIGEN.
ALTIJD VERS EN IN HET SEIZOEN.

 

BIJZONDER FIJNE STUKKEN VLEES GESELECTEERD DOOR RON’S HUISSLAGER BARRY.

 

KALFSRIBEYE 50,00
+/- 400 GRAM | BEARNAISE | FRIETEN

 

HEREFORD STAARTSTUK 55,00+/- 450 GRAM | BEARNAISE | FRIETEN

 

SIMMENTAL COTE DE BOEUF 85,00+/- 700 GRAM | BEARNAISE | FRIETEN

 

SECRETO 65,00+/- 500 GRAM | BEARNAISE | FRIETEN

 

 


ALLE DESSERTS 9,50 EURO


BRAAM
PARFAIT | KOMBU | LIEVEVROUWEBEDSTRO
AARDBEI
BUFFELMELK | RABARBERWORTEL
KERS
CHOCOLADE | MERENGUE | VERVEINE
BRIOCHE
ÉPOISSES | VADOUVAN-IJS
BERLINER ROCHER ‘VOOR 2’ 16,00
PURE CHOCOLADE | FUDGE | VANILLE-IJS

 


KAZEN


3 STUKS 10,- 5 STUKS 16,- 7 STUKS 19,- 10 STUKS 24,-

 

Rouzaire Pierre Robert
Witschimmelkaasje gemaakt door Robert Rouzaire. De kaas is vernoemden naar hemzelf en zijn maat Pierre. Afkomstig uit Seine-et-Marne, even ten oosten van Parijs, gemaakt van de room die achterblijft na het maken van Brie de Meaux.

 

Alta Langa Camembert 45+
Deze Italiaanse kaas draagt de Franse naam Camembert, trés spécial! Een combinatie van drie soorten melk vormt de basis
voor deze romige kaas; koeien-, geiten- en schapenmelk.

 

Witte van Köning
Deze rauwmelkse Camembert uit de Rijn en IJssel is fluweel zacht en afkomstig van de Köning boerderij, Gelderlands beste witschimmel.

 

Rotterdamsche Oude Geit
Deze Rotterdamsche Oude Geitenkaas is een kaas met een volle, rijke smaak. Must-have voor elke geitenkaaslover.

 

Emmi Kaltbach
Deze Zwitserse specialiteit wordt gerijpt in de kalksteengrotten van Kaltbach. Hierdoor ontstaat zuivel met een intens rijke smaak.

 

Lutjewinkel Robuust & Romig
De traditionele bereidingsweize van de Hollandse Gouda. De pittige, romige en robuuste kaas heeft een rijping van 18 maanden.

 

Aarewasser
Een Zwitserse Rauwmelkse kaas, gemaakt tussen de twee bergdalen Emmental en Aaretal. De smaak is vol, romig en kruidig van smaak met tonen van hooi en boter.

 

Haxaire Petit Munster
Door monniken gemaakte, sterk geurende roodschimmel uit de Elzas.

 

Bleu des Basques
Van schapenmelk gemaakte kaas uit Frans-Baskenland. Met een knipoog naar de Roquefort, maar dan nog romiger en zachter van smaak.

 

Lazulli
De kleine kaasmakerij Oudwijker maken de prachtigste natuurflora kazen uit Nederland. Zo ook deze blauwschimmel gemaakt naar de traditie van de beroemde Gorgonzola.

 

_volg ons ook op

menu-berlin