Meat the specials!
Dagelijks werkt chef-kok Fedor Kok samen met Barry van Leeuwen van Hesseling Vlees: dé slager van Berlin.

Met zijn team gaat hij voor de hoogste kwaliteit. De meat specials in Berlin zijn vermaard. De visie van Hesseling Vlees kent Barry dan ook van buiten: “als het dier het goed heeft gehad, proef je dat.”

En daar mag je Barry aan houden. Vlees met een messcherpe en ragfijne geschiedenis van meer dan 200 jaar productkennis.

www.hesseling.nl
Bistrobar Berlin.

 

De bistrobarkaart daagt culinaire fans, goede eters en ruimdenkende passanten uit om samen te genieten. Niemand minder dan Ron Blaauw heeft dan ook zijn naam als huisadviseur aan Bistrobar Berlin verbonden.

 

Meer durf, meer smaak, minder ingrediënten. Dat is onze missie. Enjoy!

 

Bekijk hier de menukaart.

Check our menu (in English)

Menukaart_Berlin_112018

 


STARTERS


 

OESTERS

per stuk € 3,00

per 6    €16,00

 

Gemarineerde olijven en manchego

€ 5,00

 

Cecina de Léon en Coppa van Ibérico met gedroogde tomaatjes

€ 14,00

 

“Expeditie Kreuzberg” dumplings

€ 7,50

 

Macarons van walnoot met eendenlever en rode kool

3st. €11,50 / 4st. €14,50

 


ALLE GERECHTEN 10 EURO


 

Chef-kok Fedor Kok stelde, in samenwerking met Ron, deze kunstwerkjes samen. Een snelle hap, of lekker blíjven prikken tot de keuken sluit? Je kunt jouw diner naar eigen smaak en aantal gangen invullen. Alle gerechten worden in het formaat van een tussengerecht geserveerd.

 

Oester met krokante kalfshersen en aardpeer

 

Romige messeklever met knolselderij en krokant gerookte appelstroop

 

Berlin’s steak tartaar van runderhart met miso, pinda en thaise basilicum

 

Licht gerookte zalm met dukkah, gezouten citroen en zuring

 

Pitabroodje met tonijn, spitskool en currymayonaise

 

Schelvis met jus van kaneel en aardse smaken

 

Japanese style ceviche van inktvislamellen

 

‘Pizza’ pompoen met oude ravenswaard en savora

 

BBQ spitskool met anchoïade en knoflook

 

Paddenstoelen met donkere chocolade en amandel

 

Low & slow lamsvlees met aubergine en sesam

 

Coquille met groene curry en spruitenblad

 

Spare ribs met huisgemaakte sambal

 

Zeeuwse mosselen met jus van gerookte sprot en gin

 

Groene peper van de BBQ met harissa en gerookte yoghurt

 

Witlof in sambalkaramel met gekonfijte en gebakken poldergans

 

Peruaans stoofvlees van Hollandse geit

 

 

 

Frieten van Vuurens met kruidenmayo

€ 4,25

 

 


SPECIALS


 

Slijp de messen en stroop je mouwen op. Berlins huisslager Barry heeft twee ontzettend fijne stukken vlees op de kaart gezet. Durf jij te delen? See you in meat heaven!

 

Hereford Staartstuk Zuid-Amerika,

450 gram, frieten, bearnaise

€ 45,00

 

Australische Angus Tomahawk,

+/- 650 gram, frieten, bearnaise

€ 70,00

 


DAGVANGST


 

Vraag naar wat Fedor, onze chef-kok, vandaag heeft weten te te bemachtigen. Altijd vers en in het seizoen. Dagprijs, met frietjes bearnaise

 

NIEUW! BERLIN’S KABELJAUWKOP

Dé special voor echter Berliner durfals. Lekker brutaal, zijdezacht en no waste. The Berlin Cuisine!

+ Cremeux van limoen en appel, bleekselderij, bieslook en skyr

DAGPRIJS


ALLE DESSERTS 8 EURO


 

Surprise eitje met koffie en abrikoos

 

Gepocheerde appel met fudgesaus en hazelnootijs

 

Griesmeel met aalbessen en kandijkoek

 

Chocolade met blauwe kazen

 


KAZEN


 

Plateau met 3 kazen

€ 8,00

 

Plateau met 5 kazen

€ 12,50

_volg ons ook op