Meat the specials!
Dagelijks werkt chef-kok Fedor Kok samen met Barry van Leeuwen van Hesseling Vlees: dé slager van Berlin.

Met zijn team gaat hij voor de hoogste kwaliteit. De meat specials in Berlin zijn vermaard. De visie van Hesseling Vlees kent Barry dan ook van buiten: “als het dier het goed heeft gehad, proef je dat.”

En daar mag je Barry aan houden. Vlees met een messcherpe en ragfijne geschiedenis van meer dan 200 jaar productkennis.

www.hesseling.nl
Bistrobar Berlin.

Berlin heeft zich in de luwte uitstekend voorbereid op het gloednieuwe horecalandschap, met veel groente gerechten, maar ook de klassiekers die je van ons gewend bent.

Het menu van Berlin daagt culinaire fans, goede eters en ruimdenkende passanten uit om samen te genieten. Niemand minder dan Ron Blaauw heeft dan ook zijn naam als huisadviseur aan Bistrobar Berlin verbonden.

 

Meer durf, meer smaak, minder ingrediënten. Dat is onze missie. Enjoy!

 

Bekijk hier de menukaart.

 

Check our menu (in English)

 

 

 


STARTERS


Oesters

per st. 3,20

per 6 st.    18,00

 

Gemarineerde olijven en manchego

5,50

 

Cecina de Léon met Serrano uit de Teruel en gedroogde tomaatjes

14,50

 

“Expeditie Kreuzberg” dumplings

8,00

 

Macarons van walnoot met eendenlever en rode kool

3st. 12,00 / 4st. 15,00

 


ALLE GERECHTEN 12,50 EURO


Chef-kok Fedor Kok en Gijs Ebisch stelden, in samenwerking met Ron, deze kunstwerkjes samen. Een snelle hap, of lekker blíjven prikken tot de keuken sluit? Je kunt jouw diner naar eigen smaak en aantal gangen invullen. Alle gerechten worden in het formaat van een tussengerecht geserveerd.

 

GROEN

MESSEKLEVER
APPELSTROOP | KNOLSELDERIJ | DASLOOK
POMPOEN
’PIZZA’ | SAVORA | ‘17 PARMEZAAN
HERFST TARTELETTE
HERFSTGROENTEN | GEZOUTEN CITROEN | CITROENMELISSE
KOOLRABI
‘DIMSUM’ SHIITAKE | PANDAN | X.O.
KONINGSZWAM
MIERIKSWORTEL | GEITENKAAS | PALMKOOL
BLOEMKOOL
CURRY | CANTHAREL | AMANDEL
AUBERGINE
HARISSA | ZWARTE KNOFLOOK | TAHIN
SPITSKOOL
BEURRE NOISETTE | MIZUNA | ANCHOÏADE

 

VIS & VLEES

TONIJN
PITA | KIMCHI | GELE CURRY
ZALM
VENKEL | KARNEMELK | DILLE
STEAK TARTAAR
TAFELZUREN | STEAKSAUS | KROPSLA
CARPACCIO
BELPERKNOLLE | PONZU | AARDAPPELFRIET
AARDPEER
COQUILLE | JENEVERSPEK | CÈPES JUS
SLIPTONG
SPRUITENBLAD | SINAASAPPEL | ZUURKOOL
POLDERGANS
WITLOF | EIDOOIER | SAMBAL
SUKADE
NATUURVLEES | LANGOUSTINE | TOMAAT
LAM
KERRIEGRANOLA | GELE BIET | MUNT
SPARE RIBS
SAMBAL | BBQ LAK | MOSTERDCRUMBLE

 

 

FRIETEN VAN VUURENS 4,50
MET KRUIDENMAYONAISE EN RAVENSWAARDSE KAAS

 


SPECIALS om te delen


KABBELJAUWKOP DAGPRIJS
LIMOEN | BLEEKSELDERIJ | LOOK

 

DAGVANGST DAGPRIJS
VRAAG NAAR WAT FEDOR, ONZE CHEF-KOK, VANDAAG HEEFT WETEN TE BEMACHTIGEN.
ALTIJD VERS EN IN HET SEIZOEN.

 

BIJZONDER FIJNE STUKKEN VLEES GESELECTEERD DOOR RON’S HUISSLAGER BARRY.

 

HEREFORD STAARTSTUK 50,00
+/- 450 GRAM | BEARNAISE | FRIETEN

 

DUBBELDOEL ENTRECÔTE 60,00
+/- 400 GRAM | BEARNAISE | FRIETEN

 

ANGUS TOMAHAWK 75,00
+/- 700 GRAM | BEARNAISE | FRIETEN

 

 


ALLE DESSERTS 9,50 EURO


IJSWAFEL
ROOMIJS | DENNENAPPEL | DUINDOORNBES
CREME CARAMEL
KOKOS | PEER | SLAGROOM
BRIOCHE
ÉPOISSES | VADOUVAN-IJS
BERLINER ROCHER ‘VOOR 2’ 14,50
PURE CHOCOLADE | FUDGE | VANILLE-IJS

 


KAZEN


3 STUKS 9,- 5 STUKS 15,- 7 STUKS 18,- 10 STUKS 23,-

 

Rouzaire Pierre Robert
Robert Rouzaire maakte een witschimmelkaasje en vernoemde het naar hem zelf en zijn maat Pierre. Afkomstig uit Seine-et-Marne, even ten oosten van Parijs, gemaakt van de room die achterblijft na het maken van Brie de Meaux.

 

Alta Langa Camembert 45+
Deze Italiaanse kaas draagt de Franse naam Camembert, trés spécial! Een combinatie van drie soorten melk vormt de basis
voor deze romige kaas; koeien-, geiten- en schapenmelk.

 

Zwaluwgekwetter
Deze biologische witschimmel uit Lievelde is een kaas in de puurste vorm, met een Frans karakter.
Een heerlijk witflora met een aangenaam bittertje.

 

Rotterdamsche Oude Geit
Deze Rotterdamsche Oude Geitenkaas is een kaas met een volle, rijke smaak. Must-have voor elke geitenkaaslover.

 

Emmi Kaltbach
Deze Zwitserse specialiteit wordt gerijpt in de kalksteengrotten van Kaltbach. Hierdoor ontstaat zuivel met een intens rijke smaak.

 

Lutje winkel Robuust & Romig
De traditionele bereidingswijze van de Hollandse Gouda. De pittige, romige en robuuste kaas heeft een rijping van 18 maanden gehad.

 

Aarewasser
Een Zwitserse Rauwmelkse kaas, gemaakt tussen de twee bergdalen Emmental en Aaretal. De smaak is vol, romig en kruidig van smaak met tonen van hooi en boter.


Haxaire Petit Munster

Door monniken gemaakte, sterk geurende roodschimmel uit de Elzas.


Bleu des Basques

Van schapenmelk gemaakte kaas uit Frans-Baskenland. Met een knipoog naar de Roquefort, maar dan nog romiger en zachter van smaak.


Lazulli

De kleine kaasmakerij Oudwijker maken de prachtigste natuurflora
kazen uit Nederland. Zo ook deze blauwschimmel gemaakt naar
de traditie van de beroemde Gorgonzola.

 

_volg ons ook op

menu-berlin