Meat the specials!
Dagelijks werkt chef-kok Fedor Kok samen met Barry van Leeuwen van Hesseling Vlees: dé slager van Berlin.

Met zijn team gaat hij voor de hoogste kwaliteit. De meat specials in Berlin zijn vermaard. De visie van Hesseling Vlees kent Barry dan ook van buiten: “als het dier het goed heeft gehad, proef je dat.”

En daar mag je Barry aan houden. Vlees met een messcherpe en ragfijne geschiedenis van meer dan 200 jaar productkennis.

www.hesseling.nl
Bistrobar Berlin.

De bistrobarkaart daagt culinaire fans, goede eters en ruimdenkende passanten uit om samen te genieten. Niemand minder dan Ron Blaauw heeft dan ook zijn naam als huisadviseur aan Bistrobar Berlin verbonden.

 

Meer durf, meer smaak, minder ingrediënten. Dat is onze missie. Enjoy!

 

Bekijk hier de menukaart.

 

Check our menu (in English)

 

MENU_NOV_DEC_2019


STARTERS


Oesters

per st. 3,00

per 6 st.    16,00

 

Gemarineerde olijven en manchego

5,00

 

Cecina de Léon en Coppa van Ibérico met gedroogde tomaatjes

14,00

 

“Expeditie Kreuzberg” dumplings

7,50

 

Macarons van walnoot met eendenlever en rode kool

3st. 11,50 / 4st. 14,50

 


ALLE GERECHTEN 11 EURO


Chef-kok Fedor Kok stelde, in samenwerking met Ron, deze kunstwerkjes samen. Een snelle hap, of lekker blíjven prikken tot de keuken sluit? Je kunt jouw diner naar eigen smaak en aantal gangen invullen. Alle gerechten worden in het formaat van een tussengerecht geserveerd.

 

Dutch yellow tail tonijn met bleekselderij en garam masala

 

Romige messeklever met knolselderij en krokant gerookte appelstroop

 

Steak tartaar met Amsterdamse uitjes en kropsla

 

Hollandse Wagyu carpaccio met lavas en maggi

 

Zalm met daslook en groene kruiden

 

Pitabroodje met tonijn, spitskool en currymayonaise

 

Op de graat gebakken schar met jonge bloemkool en grapefruit

 

Gebakken koolrabi met schapenkaas en hazelnoten crème fraîche

 

‘Pizza’ pompoen met oude ravenswaard en savora

 

BBQ spitskool met anchoïade en knoflook

 

‘Dry aged’ biet met paddenstoelen en botersaus

 

BBQ bavette met tomaat en langoustinecrumble

 

Noordzeekrab met wortel, spelt en schaaldierenjus

 

Spare ribs met huisgemaakte sambal

 

Zeeuwse mosselen met jus van gerookte sprot en gin

 

Witlof in sambalkaramel met gekonfijte en gebakken poldergans

 

Buikspek met zilte groentjes en oestercrème

 

 

Frieten van Vuurens met kruidenmayo

4,25


SPECIALS


Slijp de messen en stroop je mouwen op. Berlins huisslager Barry heeft drie ontzettend fijne stukken vlees op de kaart gezet. Durf jij te delen? See you in meat heaven!

 

Hereford Staartstuk Zuid-Amerika,

450 gram, frieten, bearnaise

45,00

 

Australische Angus Tomahawk,

+/- 650 gram, frieten, bearnaise

70,00

 

Dubbeldoel Côte de Boeuf

+/- 700 gram, frieten, bearnaise

85,00


DAGVANGST


Vraag naar wat Fedor, onze chef-kok, vandaag heeft weten te te bemachtigen. Altijd vers en in het seizoen. Dagprijs, met frietjes bearnaise

DAGPRIJS

EXTRA SPECIAL – BERLIN’S KABELJAUWKOP

Gezien in Reykjavik, ontwikkeld in Nijmegen en voorzien van een Berliner bite! Fedor bracht dé special voor echte Berliner durfals naar onze kaart en oogstte lof in de nationale pers. Lekker brutaal, zijdezacht en no waste!

DAGPRIJS


ALLE DESSERTS 8,50 EURO


 

Hazelnoot, karamel en duindoornbes

 

IJstaart met peer en calvados – TO SHARE

 

Drie keer chocolade, yuzu en dragon

 

Warme brioche met époisse en vadouvan-ijs

 

Nieuw! Home made macarons (3 st. 3,00, 6 st. 5,00)

 


KAZEN


 

Plateau met 3 kazen

8,50

 

Plateau met 5 kazen

12,50

_volg ons ook op